Hrvatski policajci satima ganjali dvije “odbjegle” krave

0

ZAGREB – Slavko Holetić u utorak je otišao na obližnju farmu da kupi dvije krave, tačnije – francuske šarole.

Na putu kući, na autoputu A1 u blizini Desinca, prikolica mu se prevrnula, a krave su ispale i pobjegle.

Došlo je mnogo policajaca koji su pokušavali da uhvate odbjegle. Međutim, bilo ih je prilično strah krava i nisu se usuđivali da ih uhvate. Naganjanje je trajalo puna tri sata, kaže Slavko Holetić (68) iz Donje Kupčine kraj Jastrebarskog.

“Očito su za moju staru prikolicu dvije krave bile previše i ona to nije izdržala. Odjednom mi se zaljuljao kombi, a prikolica se prevrnula. Okrenuo sam se nekoliko puta na cesti i imao sam sreće da se nitko nije zabio u mene. Kombi sam sklonio i brzo se vratio kod prikolice koja se rasula po cesti, a ljudi koji su se zaustavili pomogli su mi da skupim dijelove. Za to vrijeme, krave su, naravno, pobjegle. Odmah sam nazvao policiju”, rekao je Slavko.

Dodao je da sa sobom nije imao nikakvu šibu pa mu je bilo teško da uhvati krave.

Međutim, ni s dolaskom policije stvari nisu bile nimalo jednostavnije. I oni su, kaže, došli bez ikakvih pomagala kojima bi se krave mogle ukrotiti.

“Policajke su se ‘smrzle’ i stisnule uz prikolicu. Policajci bi krenuli na krave, a onda kad bi se one namjerile na njih, oni bi ustuknuli i krave bi se ponovno vraćale na mjesto s kojeg su ispale. Pomicali smo se 500 metara”, kaže Slavko, prenosi “24sata.hr”.

Na kraju je u pomoć stigao njegov sin. Sa sobom je ponio konop koji je trebalo kravama zakačiti oko vrata. Slavko je zamahnuo prema jednoj, a krava je, kaže, doslovno poludjela.

“Zaletjela se u mene nekoliko puta. Uganuo sam palac, a zabila mi se i u lakat. Na kraju smo obje krave uspjeli svezati i ukrcati u prikolicu”, kaže Slavko.

Kada su ga posjetili novinari “24sata.hr” Slavko se već oporavio, a i krave, koje su odmah po dolasku kući dobile imena, zadovoljno su pasle na imanju.

“Milka i Danica! Ta imena im baš pašu. Sve moje krave imaju imena. Bavim se njima već 40 godina. Pričam s njima i njegujem ih. Kažem im: ‘Gdje ste, cure moje, lijepe moje’. I odmah su zadovoljnije. Tad daju i bolje mlijeko”, objasnio je farmer koji na svom imanju ima 60 grla goveda.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime