Memorijalni kompleks u Donjoj Gradini zajednički projekat Srpske i Srbije

0

BEOGRAD – U Beogradu je održan sastanak predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Tema sastanka bila je izgradnja Memorijalnog kompleksa u okviru Spomen-područja Donja Gradina.

Milorad Dodik je nakon sastanka rekao da je danas bilo riječi o onima koji treba da naprave projekat, te da će to biti zajednički projekat Srbije i Republike Srpske.

U izgradnju će Srbija uložiti 75 odsto, a Republika Srpska 25 odsto sredstava.

“To će biti mjesto na kojem će se slati poruke mira, ali i mjesto koje poručuje da nikada ne treba da se zaboravi”, rekao je Dodik u izjavi za ATV.

U narednih nekoliko mjeseci će se raditi na idejnom projektu,a nakon toga i na njegovoj realizaciji. Posao će obavljati kompanija iz Amerike.

“Danas smo postigli dogovor da Srbija finansira izradu projekta, a kasnije ćemo u implementaciji  da učestvujemo zajedno”, naveo je Dodik.

“Sve će biti na daleko većem nivou, a biće uključeni svi, istoričari, crkva, porodice stradalih”, kaže predsjedavajući Predsjedništva BiH.

“Ne smijemo zaboraviti šta se dešavalo u Jasenovcu. Za cijeli projekat i njegov završetak biće izdvojeno okvirno nekoliko desetina miliona evra”, rekao je Dodik.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime