Nova skupštinska većina pokazala “mišiće”: Odbijen prijedlog Đakovića o imenovanju Ritana

0

PRIJEDOR – Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove, Zlatko Ritan smijenjen je sa ove funkcije na današnjoj sjednici Skupštine grada Prijedora.

Zanimljivo je da će funkciju načelnika ovog gradskog Odjeljenja koje ima neobično dug naziv, u narednom periodu obavljati gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

Ritan koji je inače kadar DNS, smijenjen je jednoglasno na prijedlog gradonačelnika jer mu je istekao mandat od 90 dana. Međutim nova skupštinska većina, čiji dio od juče nisu odbornici DNS, nije prihvatila prijedlog gradonačelnika Prijedora, Milenka Đakovića, da Ritan ponovo bude imenovan na ovu funkciju. Protiv ovog prijedloga bilo je 17 odbornika, tri su bila suzdržana i šest je bilo za.

Prethodno je predsjednik Komisije za izbor i imenovanja, Dalibor Pavlović obrazložio da Komisija ne prihvata prijedlog gradonačelnika za imenovanja Ritana.

Reagovali su odbornici DNS.

Drenka Bašić izjavila je da je Ritan mnogo uradio za kratko vrijeme te da je njegov radni dan trajao i po 26 sati.

Pridružila joj se i koleginica iz DNS, Valentina Sovilj.

– Voljeli bismo da znamo kojim su se razlozima vodili članovi Komisije, mlad je čovjek, pokrenute su mnoge stvari, njegovim dolaskom mnoge stvari su se promijenili, ako ništa zbog njegove energije i stručnosti trebalo bi da mu pružimo priliku – izjavila je Sovilj.

Međutim, to nije uticalo na konačnu Odluku Skupštine.

Šef Kluba odbornika SNSD Dalibor Pavlović je istakao da je gradska uprava raspisala konkurs za izbor načelnika ovog Odjeljenja, te da Ritan ima mogućnost da se prijavi na njega, a da će konačnu odluku donijeti Komisija za izbor novog načelnika.

– Nemam ništa protiv da Ritan ostaje u tom Odjeljenju, neka on ostane i predlaže svoja rešenja gradonačelniku koji mora na sebe preuzeti i fukciju načelnika ovog Odjeljenja dok se ne imenuje novi – izjavio je Pavlović.

Nakon toga, gradonačelnik Đaković je izjavio da će on preuzeti na sebe sve obaveze načelnika ovog Odjeljenja dok se ne izabere novi.

Prethodno su sa Dnevnog reda današnje sjednice, a na prijedlog Đakovića povučene tačke o realizaciji godišnjeg plana održavanja, rehabilitacije i zaštite lokalnih puteva, nekategorisanih puteva i ulica na području grada Prijedora za prošlu godinu, te Prijedlog godišnjeg plana za ovu godinu.

Tome je prethodila i žustra rasprava odbornika koji su kritikovali održavanje puteva uz tvrdnju da prioritet imaju mjesta gdje žive glasači DNS.

Ove navode nove većine, demantovali su Đaković, Ritan, ali i odbornici DNS, kojih je sada šest u Skupštini grada Prijedora.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime