Banjaluka u devedesetim

0

Brutalna likvidacija biznismena Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića podsjetila je na kriminalne obračune sa kraja 90-ih godina, koja su se dešavala u Republici Srpskoj.

Banjaluku, koja je dugo vremena važila za miran i siguran grad, zadnjih godinu dana potreslo je nekoliko veoma teških ubistava, od kojih će se teško oporaviti.

Ni za vrijeme rata nisu se u gradu na Vrbasu dešavala trostruka ubistva, upravo zbog toga su opravdani i brojni komentari zabrinutih građana koji se pitaju da li je bezbjedno uveče izlaziti iz kuća u Banjaluci.

Iako, na svakoj konferenciji za novinare, koje organizuje policija, možemo čuti da je stanje bezbjednosti zadovoljavajuće, to im niko više neće povjerovati.

Zadnjih pola godine, na sličan način desile su se dvije profesionalne i mafijaške likvidacije, a svakako ne treba zaboraviti ni ubistvo Davida Dragičevića, koje još uvijek potresa cijelu BiH. Međutim, nijedno od ovih ubistava još nije riješeno.

Ubistvo Krunića, svakako podsjeća na ubistvo Damira Ostojića Šijana i teško ranjavanje njegove supruge.

Ubice u oba slučaja koristile su iste metode, pa se nameće pitanje da li je riječ o istim ljudima? Ono što je zabrinjavajuće, jeste sama pomisao da na području Banjaluke postoji grupa ljudi koja je spremna da ubije za pare.

Zadnjih godinu dana Banjaluka podsjeća na Istočno Sarajevo prije dvadesetak godina, kada je bilo normalno da svaki mjesec bude ubijen biznismen ili funkcioner.

Policija je juče na teren izvele sve raspoložive kapacitete i veoma profesionalno su prisutpili rješavanju ovog slučaja, što je na kraju dalo i rezultate i uhapšeni su osumnjičeni za ubistvo.

Da bi se vratilo povjerenje u policiju i tužilaštvo, javnost očekuje da se otkrije motiv ovog ubistva, kao i da li postoje naručioci.

(Autor: Goran Obradović, Srpskainfo)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime