Novi detalji o ubistvu Krunića: Kovačević likvidiran kada je pokušao da ovjeri žrtve

0

BANJALUKA – Željko Kovačević, koji je poginuo nakon ubistva biznismena Slaviše Krunića i njegovog pratioca Žarka Pavlovića, pogođen je kada je prišao izrešetanom vozilu da vidi da li je usmrtio svoju metu, saznaje “Glas Srpske”.

Izvor blizak istrazi je kazao da je na njega tada zapucao teško ranjeni član Krunićevog obezbjeđenja i vozač auta Goran Ilić.

“Nakon što su on i saučesnik ispalili rafale na tojotu u kojoj su bili Krunić, Pavlović i Ilić, Kovačević je krenuo prema vozilu da vidi da li su žrtve likvidirane. Pretpostavljamo da je prišao da ih ovjeri. Tada je Ilić zapucao na njega i pogodio ga u stomak”, kazao je izvor blizak istrazi.

Zbog ovog zločina, koji se desio 22. aprila u Glamočanima kod Laktaša, uhapšen je i pritvoren Emilio Baldo. Još se traga za Benedijem Đukanovićem koji je sa mjesta zločina pobjegao u bijelom golfu 7. Pretpostavlja se da su Kovačević i Đukanović bili direktni izvršioci ubistva, dok im je Baldo javio kada je “meta” krenula prema mjestu sačekuše. Napadači su čekali skriveni u žbunju na putu za Krunićevo imanje nedaleko od kapije u Glamočanima. Kada je tojota u kojoj je on bio naišla osuli su rafalnu paljbu. Meta napada bio je Krunić što ukazuje i činjenica da napdači nisu pucali na tojotu kada je u njoj bio sam Ilić koji je sat i po prije zločina išao do imanja svog šefa.

Istragom je utvrđeno da su kobne večeri neposredno prije ubistva Baldo, Kovačević i Đukanović sjedili u jedom kafiću u Glamočanima. Policija je do sada pronašla  dvije puške s okvirima, za koje se sumnja da su korišćene u ubistvu, podsjeća “Glas Srpske”.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime