„NAPADNUTA CIJELA TERITORIJA GRADA“ Radojičić potvrdio da je evidentirana ŠTETA U ČAK 21 NASELJU

0

BANJALUKA – U Banjaluci je i dalje na snazi vanredno stanje u šest mjesnih zajednica: Lazarevo 1, Vrbanja, Ada, Česma Priječani i Zalužanima, procjenjujući dalje padavine.

Prema zvaničnim podacima, zabilježeno je preko 100 litara padavina po metru kvadratnom, što je kako kažu nadležni “nesumnjivo moralo izazvati porast bujičnih vodotokova”.

Gradonačelnik Igor Radojičić u jutrošnjem obraćanju je rekao da je evdientirana šteta u čak 21 mjesnoj zajednici, gdje se voda izlila u dvorišta, pomoćne objekte, te pojedina domaćinstva.

– Imali smo tako reći napadnutu cijelu teritoriju grada. U prvom dijelu smo se borili sa bujicama, a u drugom dijelu sa velikim vodotocima. U 21 naselju zabilježeno je da je voda ušla u dvorišta, podrumske prostorije, a broj samih kuća je znatno manji. Radi se o jednoj mikrolokaciji u Lazarevu, gdje niko nije bio životno ugrožen, te na drugim sporadičnim mjestima – precizirao je on.

Kako dodaje, vodosnabdijevanje je uredno, a struje nema u Kozarskoj ulici gdje je bila ugrožena trafsotanica, te u Ramićima zbog klizišta.

Radojičić je najavio da će biti formirane i komisije za procjenu štete, gradski štab nastavlja, kaže, rad na terenu, i u toku dana planira se još jedna sjednica.

Podsjetimo, na području cijele Banjaluke  danas ne rade škole i vrtići.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime