OBRATITE PAŽNJU Ovi putni pravci su blokirani zbog poplava i odrona

0

BANJALUKA – Na magistralnom putu Prijedor-Sanski Most u mjestu Čarakovo izlila se rijeka Sana i saobraćaj se odvija veoma otežano, jer se voda nalazi na obje saobraćajne trake, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na magistralnom putu Banjaluka-Čelinac u mjestu Miloševo, nakon intervencije dežurnih službi, voda se povukla, ali se sada vrši sanacija odrona i put je tu još neprohodan, a ukoro se očekuje normalizacija saobraćaja.

Voda se povukla i u mjestu Crna Rijeka, tako da je prohodan magistralni put Čelinac-Kotor Varoš.

Zbog izlivanja rijeke Jošavke, u mjestu Jezero na magistralnom putu Jajce-Bihać, u dužini oko 50 metara zaplavljena je jedna saobraćajna traka, pa se vozila propuštaju naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

Na lokalnom putu Blagaj Japra-Vitasovci-Radimirovac-Volari u mjestu Vitasovci izlila se rijeka Sana, zbog čega je saobraćaj obustavljen i odvija se obilaznim pravcem preko Svodne.

U Novom Gradu, lokalni put Urije-Šuća, zbog izlivanja Sane neprohodna je Ulica Meše Selimovića, a u funkciji je alternativni putni pravac preko Urijanskih brda. Sana se izlila i u mjestu Tukovi, na lokalnom putu Tukovi-Volar-Radomirovac.

Povukla se rijeka Usora i pušten je u saobraćaj magistralni put Banjaluka-Doboj, u mjestu Vrela, opština Teslić.

Zbog odrona, saobraćaj je potpuno obustavljen na dionici regionalnog puta Tedin Han-Teslić u mjestu Kamenica.

Na regionalnom putu Doboj-Prnjavor u mjestu Popovići rijeka Ukrina prijeti da se izlije na kolovoz, ali za sada je ovaj putni pravac prohodan.

Iz AMS Srpske upozoravaju na veliku mogućnost odronjavanja kamenja i zemlje na kolovoz na svim putevima koji prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina.

Saobraćaj je izmijenjen na magistralnom putu Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo zbog izgradnje male hidrocentrale Krupac na rijeci Željeznici.

Zbog deminiranja terena na radilištu “Klakari Donji 8, 13 i 14”, opština Brod, na dionici magistralnog puta Brod-Odžak saobraćaj će biti obustavljen radnim danima od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

U toku su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže na magistralnom putu M-20 dionica 303 Bileća-Podosoje, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu Modriča jedan-Modriča dva, kao i na regionalnom putu Bušletić-Modriča dva, zbog izgradnje kružnog toka na spajanju navedenog magistralnog i regionalnog puta i Tarevačke ulice.

Na dionici magistralnog puta Modriča dva-granica Republike Srpske /Ždreban/ u potpunosti je zatvoren saobraćaj u zoni izvođenja radova, a vozila se preusmjeravaju kroz Ulicu vojvode Putnika i Dositeja Obradovića.

U toku su radovi na postavljanju inteligentnih transportnih sistema na auto-putu E-661 Gradiška-Banjaluka, lokalitet Mahovljanske petlje, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na istom auto-putu, zbog izvođenja radova na izgradnji naplatnih stanica “Nova Topola”, “Čatrnja” i “Aleksandrovac”, izmijenjen je režim saobraćaja.

U toku su radovi na dijelu magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i Čelinac-Kotor Varoš, gdje će se saobraćaj odvijati naizmjenično jednom trakom i biće regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka saobraćaj je izmijenjen zbog sanacije klizišta.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan polje/, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Zbog veće količine vode na kolovozu, obustavljen je saobraćaj u podvožnjaku na ulazu u Žepče sa magistralnog puta M-17, kao i na regionalnim putevima: Banovići-Zavidovići u mjestu Breštica, Cazin-Gata u mjestu Tržačka Raštela, Cazin-Stijena i Perkovići–Novi Šeher.

Zbog radova u tunelu “Vranduk dva”, na magistralnom putu Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

U toku su sanacioni radovi na dionicama magistralnog puta Olovo-Kladanj i Srebrenik-Orašje /u tunelu Ormanica/, pa se na mjestima izvođenja radova saobraća usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime