Nastavljena potraga za šestogodišnjim dječakom

0

ŽEPČE – Potraga za šestogodišnjim dječakom koji je juče upao u nabujali potok u mjestu Begov Han kod Žepča biće nastavljena danas nizvodno duž korita rijeke Bosne.

Jučerašnja cjelodnevna pretraga korita nabujalog potoka, aktivnosti mještana, ali i drugih službi za spašavanje nisu dali rezultate koji bi umanjili bol i tragediju koja je pogodila porodicu dječaka. Akcija potrage biće nastavljena i danas, a pretraživaće se obale rijeke Bosne nizvodno prema Žepču, kao i potraga u čamcima na vodi.

U potragu su juče bili uključeni članovi Specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, Kantonalna i Federalna uprava civilne zaštite, mještani, SNIK Atom iz Zavidovića te GSS Žepče. Iako je potraga spasilačkih ekipa završena predveče, članovi porodice pretraživali su teren do kasno u noć, dok se nastavak akcije uz podršku svih spasilačkih službi očekuje već danas.

Prilikom pretrage obala rijeke Bosne mještani su detaljno pregledali obale do mjesta Želeća koje je od Begovog Hana udaljeno nešto više od osam kilometara.

Begov Han je u šoku nakon jučerašnjeg događaja, a zbog teškog stanja roditelji nesretnog dječaka su zadržani u zeničkoj bolnici.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime