Radojičić o zahtjevu građana: Zvuči racionalno da grijanje inače traje do 15. maja

0

BANJALUKA – Na aktuelnom času današnje Skupštine grada, bilo je riječi o zahtjevu građana da sezona grijanja u Banjaluci ubuduće bude produžena do 15. maja, zbog niskih temperatura koje posljednjih godina vladaju u maju.

Zahtjev je iznijela odbornica Mirna Savić- Banjac, a uputio ga je Goran Pivašević, član savjeta mjesne zajednice Centar 2.

– Činjenica je da je svaki april i bar polovina maja u određenim kišnim pa i snježnim danima sa temperaturama kod kojih bi se u sezoni grijanja trebalo grijati. Jedino što je potrebno u ovom slučaju je to da se voda u toplifikacionom sistemu drži do 15. maja i po potrebi dogrijava u ovim periodičnim momentima. Kritičnih momenata možda i ne bude često, ali kada budu utiču na loš komfor građana- pojasnio je ranije Pivašević, koji se informisao da u Sarajevu grijanje imaju do 15. maja.

Gradonačelnik Igor Radojičić podsjetio je da je EkoToplana produžila sezonu grijanja i nakon 1. maja, ali i da je sistem morao ponovo biti napunjen vodom, jer je sezona bila zvanično završena i počeo remont mreže.

– Inicijativa zvuči razumno, samo je valja razmotriti sa tehničkog aspekta- poručio je on.

Odbornik Predrag Vulin predložio je da voda bude u sistemu grijanja po mjesec dana prije i poslije sezone, znači prije 1. oktobra i nakon 1. maja.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime