Ćevap fest uz muziku “NERVOZNOG POŠTARA”

0

BANJALUKA – “Nervozni poštar”, kultni bend, koji je žario i palio jugoslovenskom muzičkom scenom 80-ih godina prošlog vijeka, najvjerovatanije će biti specijalno iznenađenje „Ćevap festa“, a ne kako se ranije spekulisalo pjevač Nikola Rokvić, saznaje Srpskainfo.

Prema nezvaničnim informacijama, ovaj sarajevski bend će zabavljati posjetioce ove manifestacije na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti RS sa hitovima kao što je “Nova godina kuca na vratima”, „Jugo, Jugo“, “Cirkus Kolorado”, “Čoban tjera ovčice”, te “Vazda gazda”.

– Poslije Beograda i Zagreba, gdje su ispunili Dom sportova, zajedno sa popularnim „Brkovima“, „Poštari“ nastavljaju turneju u Banjaluci, gdje su posljednji put nastupali prije više od tri decenije. Na odabir kultnog benda, koji je svojevremeno prodrmala svijet narodnjaka primjesama žestokog rok zvuka, organizatori su se odlučili i kao svojevrsan omaž banjalučkom ćevapu, jer popularani „Poštari“ u svom bogatom repertoaru, pored brojnih hitova, imaju i pjesmu posvećenu upravo – ćevapima – rekao je izvor blizak organizatoru.

Ranije je bilo govora da će posjetioce Ćevap festa zabavljati pjevač Nikola Rokvić, ali kako saznajemo, on nije mogao da dođe u Banjaluku u tom terminu.

–  Ne sumnjamo da će se Banjalučani i brojni posjetioci iz regiona u velikom broju odazvati njihovom nastupu na Ćevap festu, koji će najvjerovatanije biti održan 1. juna – poručuje ovaj izvor.

Festival posvećen čuvenom banjalučkom ćevapu održaće se od 31. maja do 2.juna u okviru manifestacije „Proljeće u Banjaluci“.  Za posjetioce manifestacije ovaj lokalni specijalitet pripremaće 11 ćevabdžija, što je više nego prethodna dva puta.

Organizacija ovog festivala je pokrenuta sa ciljem da se promoviše banjalučki ćevap, kao autohtoni proizvod grada na Vrbasu. Prethodna dva izdanja ove manifestacije su bila izuzetno posjećena i zbog toga su gradske vlasti najavile da će ovaj festival prerasti u tradicionalno okupljanje.

Prvi festival banjalučkog ćevapa održan je 13. januara 2018. i privukao je više od 10.000 posjetilaca, a na ovoj jedinstvenoj manifestaciji pojelo se čak 8.500 porcija ćevapa.

Nakon toga Grad je odlučio da se ova manifestacija održi i u maju iste godine. Više od 20.000 Banjalučana i turista iz regiona posjetilo je drugi Ćevap fest. Pored turista, koji su uživali u nadaleko poznatoj banjalučkoj deliciji, razloga za zadovoljstvo imale su i gradske ćevabdžije, koje su ispekle oko 13.000 porcija ćevapa.

Bogata karijera

“Nervozni poštar” je sarajevski bend iz druge polovine osamdesetih koji, premda u donekle izmjenjenom sastavu, postoji i danas, a prepoznatljiv je po specifičnom spoju hevi-metala i narodnjačkog načina pjevanja.

Do sada su izdali osam studijskih albuma, od čega pet osamdesetih godina. Nakon toga je uslijedila pauza do 2002. godine kada se bend ponovo okupio i nastavio svoje muzičko stvaranje.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime