Čovjek kome su u Splitu išarali auto sa “Ubi Srbina”, nije Srbin

0

SPLIT – Čovjek kome su u Splitu išarali auto sa “Ubi Srbina”, nije Srbin već je rođen u Holandiji, a otac mu je iz Kreševa u Bosni i Hercegovoni, objavio je hrvatski internet medij Dnevnik.hr ispovjest zbunjenog mladića.

Na splitskom Žnjanu prošle nedjelje neko je išarao auto beogradskih tablica i ostavio sramnu poruku mržnje “ubi Srbina”. Osim toga, na dva mesta je nacrtano ustaško “U” s krstem. Na automobilu je ispisan i simbol splitske Torcide i godina osnivanja te navijačke grupe.

“Hteo sam trojici svojih prijatelja iz Holandije da pokažem prekrasne gradove na Balkanu i gde je moj otac živeo i radio. Prošlog ponedeljka smo odletjeli u Beograd, gde smo iznajmili automobil. Planirali smo da idemo do Sarajeva, Mostara, Splita, Zagreba i natrag do Beograda.

Kad smo stigli u Split, parkirali smo automobil (s registarskim tablicama iz Beograda) na javnom parkingu ispred našeg apartmana. U subotu, 6. jula, videli smo da je automobil išaran nečim crvenim, da je ljevi retrovizor slomljen i da je zadnja registarska tablica nestala. Tada smo to prijavili policiji. Očistili smo automobil i drugi dan odmah napustili Split – priča ovaj mladić.

“Kad smo vratili automobil u Beograd, rekli su nam da smo na vijestima. Pokazali su nam fotografije s tekstom “ubi Srbina” na haubi. Moji prijatelji i ja smo bili vrlo šokirani. Hteo sam da im pokažem kako je Split lijep, a ne da treba da se boje ako voze iznajmljeni automobil iz Srbije. Osim toga, nemamo nikakve veze sa Srbijom.

Žao nam je što se to dogodilo, pogotovo zato što smo puno vremena izgubili s policijom u Splitu, a i naši roditelji su bili šokirani. Na sreću, automobil je bio osiguran – ispričao je mladić.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime