Sve srpske stranke treba da podrže Dodikovu inicijativu

0

BANJALUKA – Generalni sekretar Demokratskog saveza Boran Bosančić izjavio je danas da treba da bude postignut širok konsenzus u Republici Srpskoj u vezi sa inicijativom srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da bude održana posebna sjednica Narodne skupštine Srpske u vezi sa infrastrukturnim projektima u regionu.

“Ta inicijativa je u skladu sa Ustavom BiH i neophodno je da bude utvrđeno da li je povrijeđen vitalni entitetski interes srpskog naroda. Vjerujemo da će u Narodnoj skupštini biti izražena neophodna skupštinska većina kako bi ta inicijativa dobila podršku i bili zaštićeni interesi srpskog naroda u BiH”, istakao je Bosančić.

On je istakao da je ovo veoma važno pitanje jer je izgradnja mosta na Savi kod Gradiške već godinama značajan projekat za Srpsku.

“Vjerujem da će biti postignut širok konsenzus i ovo treba da okupi sve političke partije sa sjedištem u Srpskoj. To je političko pitanje od šireg nacionalnog interesa oko kojeg će se ujediniti srpske stranke”, kaže Bosančić.

Članovi Predsjedništva BiH Šefik DŽaferović i Željko Komšić preglasali su juče na sjednici Predsjedništva srpskog člana Milorada Dodika usvojivši sa dva glasa “za” i jednim protiv zaključak o zvaničnom stavu BiH u vezi sa nastavkom izgradnje mosta Komarna-Pelješac, nakon čega je Dodik najavio pokretanje mehanizma zaštite vitalnog entitetskog interesa.

Narodna skupština Republike Srpske sutra će se na posebnoj sjednici izjasniti o potvrđivanju izjave Dodika da je po vitalne interese Srpske veoma štetan zaključak o zvaničnom stavu BiH u vezi sa nastavkom izgradnje mosta Komarna-Pelješac, posebno imajući u vidu da je, nakon nekoliko godina, juče ugovorena izgradnja mosta na Savi u Gradišci.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime