SRBIJA SPREMNA ZA KINU Đorđević: Podrška Kuzmiću, ne bježimo od medalje

0

BEOGRAD – Selektor Srbije Aleksandar Đorđević je okupljanje košarkaške reprezentacije za pripreme za Svjetsko prvenstvo u Kini počeo podrškom za Ognjena Kuzmića, koji je trebao da bude dio selekcije tokom priprema.

– Veliki pozdrav velikom čovjeku i reprezentativcu koji nije sa nama, a trebalo je da bude, našem prijatelju i saigraču. Sve misli idu ka njemu, želimo mu da što prije ozdravi da se vrati u svoju ekipu kojoj je mnogo dao i kojoj će još mnogo dati – rekao je Đorđević na okupljanju.

U stručnom štabu je došlo do promjena, pa će pomoćnik selektoru biti dosadašnji član Finiks Sansa Darko Rajaković.

– Imamo dovoljno vremena, pripreme su isplanirane tako da igrači dobro znaju šta ih čeka. Prije svega u fizičkoj spremi, samim tim i mentalnoj koja proizilazi iz toga. Samo da nas povrede zaobiđu. Niko od ovih momaka ne bježi od ambicije da se vratimo sa medaljom. Od kada smo krenuli da se družimo, to je naš veliki cilj ali i obaveza – dodao je selektor.

Đorđević  nije direktno odgovorio zašto na spisku nema Nikole Kalinića i Nemanje Nedovića.

– Na meni je težina da napravim odluke. Više volim da pričam o košarkašima koji su tu. Svi koji su bili na bilo kom spisku, oni su i dalje tu i moraju da budu spremni da odgovore na pozive u u budćnosti. Postoje vizije u kom pravcu i protiv kojih rivala ćemo da igramo. Ja polažem račune kao selektor, u tom smjeru razmišljam da oformimo igru koja će nam dati rezultate. Imamo jako zrelu ekipu, momci koji znaju šta ih čeka, ne bježe od želje za takmičenjem. Oni su izuzetno svjesni koliko ih čeka, uz maksimalan respekt svakog protivnika. Odatle i gradimo – rekao je Đorđević

Selektor je zatim objasnio da će se Nikola Jokić pojaviti na pripremama 2. avgusta.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime