Najbogatija porodica na svijetu u jednom minutu zaradi 70.000 DOLARA

0

Po minutu 70.000 dolara, po satu četiri miliona, a po danu 100 miliona dolara. Toliko zarađuje najbogatija porodica na svijetu koja stoji iza američkog trgovačkog lanca “Valmart”.

Porodica Valton “teška” je 191 milijardu dolara, prema Blumbergu, a samo u proteklih godinu dana njihovo bogatstvo je naraslo za 39 milijardi dolara.

Ne zaostaju mnogo ni druge američke dinastije. Porodica Mars, koja svemirske cifre zarađuje prodajom čokoladica, u posljednjih 12 mjeseci je uspjela da podeblja svoj novčanik za 37 milijardi dolara i tako dođe do ukupnog bogatstva od 127 milijardi dolara, dok su Kočovi zaradili 26 milijardi i sada imaju 125 milijardi dolara. A to su samo američke megabogate porodice.

Najbogatije porodice svijeta, preciznije njih 25, vlasnici su gotovo 1,4 biliona (eng. trillion) dolara, što je skok od 24 odsto u odnosu na isti period lani, odnosno od nevjerovatnih 250 milijardi dolara.

Među njima su i kraljevska porodica Saud, po pretpostavci teška sto milijardi dolara, vlasnici modnog diva Šanel i talijanska porodica Ferero zaslužna za mnogima omiljeni namaz od lješnika Nutelu.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime