Počela ugradnja pokretnih traka u prolazu kod Delte

0

BANJALUKA – Podzemni prolaz na Istočnom tranzitu biće zatvoren za pješake sve do dobijanja upotrebne dozvole, a završetak svih radova očekuje se sredinom oktobra – piše Srpskainfo.

Pokretne trake za podzemni prolaz „Delte“ konačno su stigle iz Kine, pola godine nakon svečanog otvaranja kružnog toka. Ove trake, odnosno travelatori namijenjeni su osobama sa invaliditetom, majkama sa kolicima, a biće korisni i biciklistima da tuda svedu svoje dvotočkaše.

U Banjaluku su dopremljene četiri pokretne trake, dužine 26 metara, potvrdili su nam u firmi „Niskogradnja“ koja je gradila kružni tok.

– Duže se čekalo na travelatore, oni su naručeni još davno, međutim dva mjeseca se čekalo samo da se uđe u proizvodnju. Firma „Tri best“ je naš podizvođač, oni vrše montažu i pripremu za spuštanje travelatora. Do kraja mjeseca bismo trebali da izvršimo montažu, a rok za završetak svih radova u pothodniku je do 15. oktobra i ako ne bude problema do tada bismo potpuno trebali osposobiti prolaz – precizirao je šef gradilišta Slaviša Bjelić.

Pješaci još od marta koriste pothodnik da pređu na drugu stranu prometnog tranzita, ali kako su hodnici često puni vode, prolaznici su postavili i daske po kojima preskaču lokve. Nedavno su Banjalučani čak snimili i na društvenim mrežama objavili video vode u prolazu u kojoj plivaju punoglavci.

U „Niskogradnji“ uvjeravaju da se takva slika neće ponavljati nakon što prolaz i zvanično bude završen.

– Biće sve riješeno i bez vode u narednom periodu, dio toga je već i saniran. Predviđeno je i postavljanje pločica, kao i završetak dijela na konstrukciji pothodnika, ali smo čekali do sada travelatore jer je njihova montaža složena – naglasio je Bjelić, dodajući da se nakon toga očekuje i upotrebna dozvola za prolaz.

Iz ove firme su ranije poručili da su podzemni prolazi osvetljeni i ograđeni, te da se mogu koristiti iako pokretne trake još nisu postavljene. Sa druge strane, iz Puteva RS koje je finansiralo radove upozoravaju da se bez upotrebne dozvole prolaz ne može koristiti, te da je izvođač odgovoran što nije zabranio korišćenje prolaza dok se radovi ne završe. Najavili su da će prolaz biti zatvoren dok se ne ugrade pokretne trake, kao i da će izvođač platiti penale u skladu sa ugovorom.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime