Đorđević napušta Srbiju, mijenja ga Kokoškov?

0

BEOGRAD – Igor Kokoškov mogao bi da naslijedi Aleksandra Đorđevića na mjestu selektora košarkaške reprezentacije Srbije.

Tako bi današnja utakmica košarkaške reprezentacije Srbije protiv Češke za 5. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kini mogla da bude i posljednja za Đorđevića u ulozi selektora, pišu “Večernje novosti”.

List podsjeća da Đorđeviću ugovor s Košarkaškim savezom Srbije ističe sa završetkom Mundobasketa, a da će loš plasman na Svjetskom prvenstvu, na kome se računalo čak i sa zlatnom medaljom, samo učvrstiti njegovo uvjerenje da je došlo vreme da kormilo reprezentacije prepusti nekom drugom.

Glavni kandidat, prema saznanjima “Novosti”, za novog selektor jeste Igor Kokoškov, asistent u stručnom timu Sakramento kingsa u NBA, a koji je upravo u finalu sa Srbijom prije dvije godine u Istanbulu kao selektor sa Slovenijom osvojio tirulu evropskog šampiona.

Đorđević je sa reprezentacijom Srbije osvojio tri srebra – 2014. na Svjetskom prvenstvu, 2016. na Olimpijskim igrama i 2017. na Evropskom prvenstvu.

Ukoliko Kokoškov bude izabran za selektora Srbije, njegov prvi zadatak biće uvesti reprezentaciju na Olimpijske igre u Tokiju, kroz kvalifkacioni turnir neposredno prije početka glavnog turnira naredne godine.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime