DRAMA u Bijeljini; Prevrnulo se vozilo s krijumčarenim migrantima, osmoro ih povrijeđeno

0

BIJELJINA – Na graničnom prelazu Bijeljina jutros oko 2.40 odvijala se prava drama.

Naime, kako saznaje Avaz, na putnoj komunikaciji Trnova – Ugljevik, u mjestu Kaćevac, policijski službenici granične jedinice pokušali su da se zaustave “audi A4” crne boje karavan, koji se nije zaustavio i velikom brzinom nastavio kretanje prema naseljenom mjestu Ugljevik.

O svemu je zatim obaviještena i Policijska stanica Ugljevik da bi nastavili potragu za vozilom, a pomoć im je nastavila pružati i patrola Jedinice granične policije Bijeljina.

Ali, saznaje se da “audi” koji je prevozio krijumčarene migrante nisu mogli u policijskoj potjernici s dva vozila zaustaviti ni u Ugljeviku. Vozač je pobjegao prema Loparama, a o tome su obaviješteni i Policijska stanica Lopare i MUP Tuzlanskog kantona.

Tek skoro sat kasnije, daljnjom policijskom potjerom kod mjesta Banj Brdo “audi A4” je izgubilo kontrolu i udario u potporni zid te se prevrnuo na kolovoz. Oštećeno je i vozilo Granične policije Bijeljina koje je udarilo u bankinu pored puta i oštetilo prednji branik i blatobran.

U vozili “audi A4” povrijeđeno je osmoro migranata, a dok je vozač je istrčao iz vozila i udaljio se u nepoznatom pravcu. Na licu mjesta u 3.15 upućena je i Hitna pomoć Lopare, a zatim i Hitna pomoć Tuzla koji su preuzeli osmoro migranata zajedno sa policijskim službenicima Bijeljina.

Migrantima ukazana medicinska pomoć u UKC Tuzla radi utvrđivanja stepena povreda.

Kontrolom je utvrđeno da migranti ne posjeduju isprave, a prema izjavama koje su dali, rekli su da su iz Iraka. O svemu je obaviješteno Tužilaštvo BiH, koje je naredilo da se obavi kompletan uviđaj.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime