Cvijanović: Nikada nisam bila u svađi sa Dodikom

0

BANJALUKA – Blokada izbora Savjeta ministara ne šteti Republici Srpskoj i ona u praksi može da funcioniše i bez BiH, izjavila je predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

Ona je za „Večernje novosti“ rekla da je, godinu dana poslije izbora u BiH, Republika Srpska jedina koja ima formirane institucije i normalno funkcioniše, što, kako je podsjetila, nije slučaj ni sa BiH ni sa Federacijom BiH.

“Mi smo svoj dio posla uradili kada su izbori završeni. Institucije Republike Srpske su uspostavljene. Sve funkcioniše. Sada iz Sarajeva pokušavaju da stvore sliku da je Srpska krivac za to što nije formiran Savjet ministara i ne radi Parlament BiH. Kako da radi Parlament BiH, ako nemate formiran Savjet ministara? Očigledno, Sarajevu nije bitno funcionisanje BiH, ali ni evropski put”, kaže Cvijanović.

Ona je istakla da će odgovor Republike Srpske na Deklaraciju SDA i na napad na integritet Republike Srpske biti ustavan i legitiman.

“U Narodnoj skupštini Republike Srpske u oktobru, usvojićemo zaključke koji će biti sublimacija stavova Srpske i analiza cjelokupne slike u BiH, sa svim devijacijama”, precizirala je predsjednik Srpske.

Na pitanje da prokomentariše spekulacije o svađi između nje i predsjednika SNSD Milorada Dodika, ona je istakla da nikada nije bila u svađi sa Dodikom.

“Nikada nisam bila u svađi sa predsjednikom Dodikom, niti ću biti! Bez obzira na sve pokušaje da se izvuče i pokaže kako navodno postoji neki remetilački faktor, odgovorno tvrdim da toga nema u SNSD, na žalost opozicije”, naglasila je Cvijanović.

Na pitanje kako gleda na djelovanje opozicije u Republici Srpskoj i na konstantne optužbe da je vlast “lopovska”, ona je rekla “da građanima ne treba priča “držite lopova”.

“Najbolje se vidi na izborima kako takva priča prolazi i gdje opozicija konstantno gubi, a politika SNSD dobija veliku podršku građana. I tako, godinu za godinom”, kaže Željka Cvijanović.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime