Najuređenije dvorište porodice Vranješ

0

BANJALUKA – Ovogodišnja akcija banjalučke Gradske uprave “Biramo najuređenije” završena je danas dodjelom nagrada i priznanja za najuređeniji prostor koje je pobjednicima uručio gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Radojičić je poželio da akcija, koja je ove godine organizovana 17. put, bude nastavljena i narednih godina uz još veće učešće građana.

“Riječ o tradicionalnoj akciji u kojoj ističemo građane koji čine naš grad ljepšim i koji su u različitim kategorijama, ove godine u četiri, ostvarili najbolje rezultate – najljepše dvorište, najuređeniji prostor zajednica etažnih vlasnika, najuređeniji balkon i školsko dvorište”, rekao je Radojičić novinarima.

On je istakao da su nagrađeni ljudi koji su ljubavlju, entuzijazmom i ličnim zalaganjem uspjeli da uljepšaju Banjaluku, a grad im odaje priznanje simboličnim nagradama.

Radojičić je rekao da je u ovogodišnjoj akciji za najljepše i najuređenije dvorište izabrano dvorište Mirjane i Stevana Vranješ iz Ljubačeva.

“U kategoriji najuređenijeg školskog dvorišta pobjednik je Osnovna škola `Jovan Dučić`, koja ima tri objekta i na sva tri su uređene zelene površine, te je riječ o zbirnoj nagradi”, rekao je Radojičić.

On je naveo da su najuređeniji prostori u stambenim objektima tri zajednice etažnih vlasnika – dvije u naselju Obilićevo u Ulici carice Milice i jedna na Bulevaru cara Dušana.

“Imamo puno zajednica etažnih vlasnika u kojima je teško i konstituisati zajednicu, pa tek onda dogovoriti investiciono održavanje ili uređenje. Ove zajednice su primjer kako se može uraditi mnogo više od redovnog održavanja zgrada”, rekao je Radojičić.

Radojičić je naveo da je balkon Milke Kajkut iz Gornje Piskavice izabran za najuređeniji.

Vlasnik najuređenijeg dvorišta Mirjana Vranješ rekla je da se prijavila prvi put, a nagradu će, kako je rekla, upotrijebiti za kupovanje nekog novog detalja za dvorište.

Predsjednik Zajednice etažnih vlasnika u Ulici carice Milice broj 10 u naselju Obilićevo Žana Grmuša rekla je da je akcija “Biramo nauređenije” odličan primjer svim građanima kako mogu da doprinesu ljepšem i uređenijem gradu.

Ona je istakla da je zajednički cilj unapređenje kulture življenja, promovisanje pozitivnih vrijednosti i briga o životu u zajednici kako bi životno okruženje bilo što ljepše i kvalitetnije.

“Nagradni fond je dobra motivacija da se iz godine u godinu sve veći broj učesnika prijavljuje za ovakve i slične akcije koje sprovodi Gradska uprava. Mi se vodimo primjerom najboljeg. Veliko hvala gradonačelniku i njegovom timu na ovako uređenom i sve modernijem gradu”, rekla je Grmuša.

U ovogodišnjoj akciji učestvovalo je 35 kandidata u četiri kategorije – najuređenije dvorište, školsko dvorište, najuređeniji prostor zajednica etažnih vlasnika i najljepši balkon.

Drugo mjesto u kategoriji najuređenijeg dvorišta osvojio je Dragoslav Aničić, a treće Brane Topić.

Ove godine, aposlutni pobjednik u konkurenciji školskih dvorišta je Osnovna škola “Jovan Dučić”, jer je na drugom mjestu njihova škola u Kuljanima, a na trećem škola u Zalužanima.

U konkurenciji zajednica etažnih vlasnika drugo mjesto pripalo je Zajednici etažnih vlasnika Carice Milice 38-40, a treće Zajednici etažnih vlasnika Bulevar cara Dušana osam.

Drugo mjesto u kategoriji najljepših balkona zauzela je Stojanka Đuragić iz Ulice Novaka Pivaševića, dok je treće mjesto pripalo Ljubomiru Račiću iz Ulice Petra Rađenovića.

Grad Banjaluka je prije 17 godina pokrenuo ovu akciju sa osnovnim ciljem – podstaći građane na uređenje životnog prostora i stvaranje ugodnijeg i ljepšeg ambijenta za život.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime