Čobanin se predao zbog ubistva migranta, grizla ga savjest

0

BILEĆA – Bilećanin Milorad Čomić (49), koji živi sam u selu Todorići, zaselak Osoje, u bilećkoj regiji Vranjska, puškom je ubio migranta koji je nasilno ušao u kuću njegovog komšije.

Osumnjičeni se sam prijavio Policijskoj stanici u Bileći u utorak oko 9.30, nakon čega su, prema saopštenju kojim se oglasila Policijska uprava Trebinje, njihovi pripadnici i javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje odmah izašli na teren i nakon nekoliko časova, koliko je trajao uviđaj, pronašli su leš i rasvijetlili okolnosti ovog ubistva, koje se poklapaju sa navodima osumnjičenog.

“Događaj se, prema izjavi osumnjičenog, zbio u subotu oko 17.30, a osumnjičeni je sve prijavio u utorak ujutro zbog, kako je sam naveo, griže savjesti jer iako se, kako kaže, sve dogodilo iz nehata, nije imao mira u ova dva-tri dana”, objasnio je nakon uviđaja tužilac Žarko Milić.

Prema priči osumnjičenog, ali i rekonstrukciji izvršenoj uviđajem, Čomić se vraćao u subotu veče sa čuvanja ovaca kada je primijetio komešanje i otvorena vrata komšijske kuće koju je on preuzeo kao obavezu na čuvanje, pa je iz straha iz svoje kuće uzeo pušku i otišao do komšijskih vrata. Kada je proturio cijev s druge strane neko ju je zgrabio i u opštem metežu je, navodi, puška opalila.

“On smatra da je u kući bilo desetak migranata koji su se nakon pucnja razbježali, a kada su oni pobjegli primijetio je na podu leš muškarca kojeg je puška, nažalost, pogodila u glavu i nije mu bilo spasa”, kaže Milić.

Navodi da je motiv ovog ubistva bila zaštita imovine komšije, koju je osumnjičeni čuvao, jer su u kuću nasilno provalili ljudi za koje je on pretpostavio da su migranti “s obzirom na to su nerazumljivo pričali i bili tamnije puti”.

Uspaničeni Čomić je leš uvio u ćebe i na improvizovanim nosilima ga odvukao do obližnje vrtače, koja je duboka dva-tri metra i tu ga ostavio, ali mu, kako je ispričao, savjest nije dala da zaspi dva dana i trećeg dana se u bilećku Policijsku stanicu sam prijavio.

Inače, Čomić, kojeg je prošli rat zatekao u Hrvatskoj, bio je početkom rata kao Srbin zatočenik hrvatskih logora, a kada je pušten priključio se Vojsci RS. Poslije rata život je nastavio u ovom selu koje je odavno raseljeno i u kome u krugu od pet kilometara nema nijednog živog stvora, osim njega, njegovog stada ovaca, dva psa i nekoliko kokoši.

Zasad nisu poznati državljanstvo i nacionalnost nastradalog migranta, a leš će biti prebačen u Trebinje radi daljih forenzičkih ispitivanja.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime