Posebna sjednica NS RS početkom novembra

0

BANJALUKA – Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas u Banjaluci da će Klub poslanika te stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske tražiti da posebna sjednica parlamenta u vezi sa aktuelnom situacijom i statusom Srpske u BiH bude održana između 1. i 5. novembra.

Dodik, koji je i srpski član Predsjedništva BiH, rekao je da ga je Klub poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini pozvao da pripremi materijal za tu sjednicu.

“Oni će predložiti da se obratim Skupštini sa temom u vezi sa aktuelnom situacijom i statusom Srpske u BiH. Radim na tome sa saradnicima, to je završeno i ostalo je još da ispoštujemo parlamentarne procedure. Početkom naredne sedmice dostavićemo cijeli materijal”, rekao je Dodik novinarima.

Posebna sjednica Narodne skupštine ranije je najavljivana kao odgovor i na unitarističku deklaraciju SDA.

SDA je prošlog mjeseca usvojila deklaraciju u kojoj se navodi da je njen primarni i dugoročni cilj usvajanje ustava kojim bi BiH bila definisana kao demokratska, regionalizovana, pravna i socijalna država pod nazivom “republika BiH”, sa tri nivoa vlasti – državnim, regionalnim i lokalnim. Deklaracija predviđa uspostavljanje “bosanskog jezika”.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime