PROMJENA NA KLUPI IGOKEE Bajić novi trener

0

ALEKSANDROVAC – Dragan Bajić, novi je trener Igokee, a na klupu tima iz Laktaša dolazi u situaciji kada se Aleksandrovčani nalaze na diobi poslednje pozicije sa Zadrom i skorom od četiri poraza iz isto toliko mečeva, prenosi portal Srpskainfo.com.

Igokea se nalazila u specifičnoj situaciji, Trener Aleksandar Trifunović koji je preuzeo tim pre početka sezone je doživio moždani udar pa je ekipu vodio njegov pomoćnik Marko Barać, koji nije imao iskustvo u ABA ligi.

– Odlučeno je da Bajić preuzme ekipu. Trifunović ostaje u klubu kao Bajićev savjetnik dok se potpuno ne oporavi od posljedica moždanog udara. Sjeli smo i dogovorili da se zajedničkim snagama vratimo pobjedama. U dogovoru s Trifunovićem i uz konsultaciju sa ljekarima, nismo željeli da preuzimamo rizik, jer je Trifino zdravlje na prvom mjestu, bez obzira što ima veliku želju da se vrati na klupu. Kada se potpuno oporavi, onda ćemo svi zajedno sjesti i dogovoriti se o daljim koracima. Bajić je veliki prijatelj kluba i sigurno će u budućnosti ostati u Igokei na nekoj funkciji – rekao je za ATV generalni menadžer Igokee Igor Dodik.

Bajić je najuspešniji trener u istoriji Igokee, osvojio je regularni deo ABA lige u sezoni 2012/2013, a sa Igokeom je došao do tri titule i i četiri trofeja  kupa u BiH. Na klupi bugarskog kluba Černo More osvojio trofej Kupa pobijedivši veliki Lukoil. U nekoliko navrata preuzimao je tim iz Laktaša u teškim situacijama i uvijek je uspijevao iz ekipe izvući maksimum, a 2015. je tim preuzeo od Željka Lukajića i tada je uspeo obezbijediti opstanak. Ovo će mu biti peti mandat na klupi Aleksandrovčana.

Kao trener je imao odličnu saradnju sa Vukom Radivojevićem pa se svakako očekuje da uva saradnja bude uspešna i na novoj poziciji bivšeg kapitena.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime