REKAVICE: 120 domaćinstava dobilo vodu, riješen višegodišnji problem

0

BANJALUKA – Izgradnjom nove vodovodne mreže na području Rekavica, za oko 120 domaćinstava, obezbijeđeno je stabilno vodosnabdijevanje, u okviru velikog plana čiji je cilj da u iduće tri godine 95 odsto sela u okolini Banje Luke bude pokriveno vodosnabdijevanjem iz gradskog vodovoda.

Vodovodni podsistem „Rekavice 1“ ovih dana je pušten u probni rad, a 120 domaćinstava koja su do sada imala velike probleme u snabdijevanju vodom, što je posebno bilo izraženo tokom ljeta, imaće stabilno vodosnadbijevanje – kazao je Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove.

U okviru ovog projekta, za koji je iz gradskog budžeta izdvojeno više od 410.000 KM, izgrađena je nova distributivna mreža, pumpne stanice i rezervoari.

Bilčar dodaje da se izgradnja ovog podsistema pokazala kao vrlo dobro rješenje ne samo zbog potrošača koji nisu imali redovno vodosnabdijevanje, već i kao preduslov za bolje vodosnabdijevanje potrošača u Donjim Kolima, koji, takođe, imaju jako slabo snadbijevanje vodom.

Kako bi bio riješen i taj problem, već se radi na projektnoj dokumentaciji za proširenje mreže i izgradnju rezervoara „Donja Kola“ koji će obezbijediti kontinuirano snabdijevanje potrošača u vodovodnom sistemu Banjica, nizvodno od Rekavica prema Donjim Kolima – naglasio je Bilčar.

– Ovo je bio gorući problem godinama unazad i mislim da će sada problem vodosnabdijevanja MZ Rekavice 1 biti kvalitetno riješen. Trenutno ima nešto više od 120 priključaka i vjerujem da će taj broj rasti i ova Mjesna zajednica da će se intenzivnije razvijati. Podsjećam da  je prošle godine urađen i vodovodni sistem Rekavice Blagojevići u MZ Rekavice 2 i moram istaći da postoji apsolutno razumijevanje gradonačelnika Radojičića. Ostaje da se radi tehničko rješenje i obezbijede finansijska sredstva za rješavane vodosnabdijevanja jednog broja domaćinstava koji pripadaju MZ Donja Kola i vjerujem da će grad i to pitanje riješiti vrlo brzo – istakao je odbornik Demosa Boran Bosančić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime