DEMOS pozdravlja dogovor Predsjedništva

0

BANJALUKA – Demokratski savez – DEMOS pozdravlja postizanje političkog dogovora kojim je, nakon skoro godine, konačno odblokirano konstituisanje Savjeta ministara i ispoštovana demokratska volja građana iskazana na opštim izborima 2018. godine.

“Za sve građane Republike Srpske i BiH veoma je važno da zajednički organi i institucije konačno počnu da rade u punom kapacitetu, posebno imajući u vidu da su, zbog nepostizanja političkog dogovora, blokirana značajna sredstva, posebno ona namijenjena za infrastrukturne projekte koji su okosnica razvoja cijelog društva”, saopšteno je iz ove stranke.

U DEMOS-u izražavaju uvjerenje da će, nakon jučerašnje odluke Predsjedništva BiH o imenovanju Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara, splasnuti političke tenzije i da će zajedničke institucije, nakon postizanja političkog dogovora, biti odblokirane i početi da se bave pitanjima bitnim za kvalitetniji i bolji život svih građana Republike Srpske i BiH.

“Jasno je da je političkim strankama koje su pobijedile na izborima u Republici Srpskoj narod dao mandat da ga vode i predstavljaju i da preuzmu odgovornost za procese i aktivnosti koje rade u službi i u interesu građana”, ističe se u saopštenju.

Zbog toga, dodaje se, DEMOS još jednom pozdravlja konačno imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg što je važan korak ka konstituisanju novog Savjeta ministara i ističe važnost postizanja političkog kompromisa.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime