Predstavnički dom usvojio Prijedlog izmjena i dopuna Poslovnika

0

SARAJEVO – Predstavnički dom Parlamentarne skupštine prihvatio je danas po hitnom postupku bez diskusije izmjene i dopune Poslovnika ovog Doma.

Za Prijedlog je iz FBiH glasao 21 poslanik, dok je pet bilo protiv, jedan nije bio prisutan i jedan je suzdržan.

Iz Republike Srpske za usvajanje je glasalo pet poslanika, a devet je bilo protiv.

Na otvaranju sjednice poslanik SDP-a BiH Zukan Helez predložio je da se na dnevni red uvrsti još jedna tačka dnevnog reda – Informacija o dogovoru o Programu plana reformi.

“Cijela država se trese, a mi nemamo informaciju tačnu, kakav je dokument dogovoren. Visoki dom ne zna šta je u tom dokumentu. Insistiram da glasamo o ovoj tački dnevnog reda“, rekao je Helez.

Denis Zvizdić, predsjedavajući ovog Doma na to je rekao da će biti vremena za ovu tačku dnevnog reda, te predložio da brzo završe sa ovom sjednicom. Protiv uvrštavanja Informacije o dogovoru o Programu plana reformi na dnevni red bili su i poslanici SNSD-a i Srpskog kluba.

Istovremeno, kako prenosi N1, u prijedlogu piše da, ukoliko dom u propisanom roku ne odluči o imenovanju članova Komisija ovog doma, dom odlučuje o članstvu u Komisijama prema članu 30 ovog poslovnika, a na prijedlog Kolegijuma Doma.

Kako su saopštili predlagači, izmjenama je omogućeno brže formiranje vlasti u BiH.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime