BORAC JE OŠTEĆEN Zeljković: Sudijski eksperti kažu da je bio ČIST GOL!

0

BANJALUKA – Dan poslije derbija između Borca i Zrinjskog i dalje se vodi polemika oko toga da li je Banjalučanima poništen čist pogodak, prenosi Srpskainfo.com.

Glavni arbitar Admir Šehović iz Sarajeva je pokazao na centar, a onda ušao u razgvor sa pomoćnikom Dženanom Milićem i dodatnim arbitrom Erminom Sivcem i dva minuta kasnije dosuđen je ofsajd.

Predsjednik Borca Vico Zeljković je o spornoj situaciji zatražio mišljenje nekoliko sudijskih stručnjaka iz UEFA i saopštio je njihovo mišljenje.

– Kontaktirali smo eksperte za suđenje i od njih smo dobili sljedeće objašnjenje: “Igrač koji postiže pogodak nije u ofsajdu, jer prima loptu od odbrambenog igrača koji jasno igra loptu glavom. Namjera nije da se spriječi pogodak i nije prisiljena reakcija kod igrača koja bi se mogla smatrati odbranom gola (po PFI u tom slučaju bio bi ofsajd) nego jasan pokret broja 27 ka lopti, nakon čega lošom reakcijom lopta dolazi do napadača Borca koji postiže pogodak, a u međuvremenu i broj 8 Zlomislić potkoljenicom dira loptu.” Eto to su nam rekli – istakao je Zeljković.

Na pitanje kako komentariše činjenicu da su u trenutku kada Borac prijeti vodećim klubovima iz Sarajeva za meč u Banjaluci delegirani arbitri iz ovog grada kratko odgovorio:

– O tome ćemo kasnije pričati i iznijeti svoje mišljenje.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime