Ni nakon mjesec dana ne zna se KO JE POSLAO METAK u Parlament BiH

0

SARAJEVO – Nakon skoro mjesec dana od kada je metak u koverti stigao u zgradu Parlamenta BiH istraga nije dovela do osobe koja je odlučila iz Srbije poslati prijeteću poruku.

Službenici SIPA koji rade na ovom predmetu čekaju nalaze vještačenja koverte i sadržaja koji se nalazio u njoj odnosno tufera, metka i poruke.

Kako nezvanično saznaje Klix, osoba koja je poslala metak je vodila računa da ne ostavi ikakav trag kako bi je pronašli. Cijeli slučaj vodi Tužilaštvo BiH koje se nije oglašavalo po ovom pitanju nakon što su preuzeli predmet.

Policijske i bezbjednosne strukture BiH u prvim danima istrage su uspostavile saradnju s kolegama u Srbiji, a sve u cilju rasvjetljavanja pronalaska osobe koja je poslala kovertu u kojoj se nalazio metak kalibra 7,65, poruka “S vjerom u Boga sloboda ili smrt” i slika mrtvačke glave.

Šestog oktobra u pisarnicu Zajedničke službe Institucija BiH stigla je koverta u kojoj je u tuferu bio metak.

Kao adresa primaoca je naveden Parlament BiH, Ulica Trg BiH 1, ali nije naznačeno kome je tačno kovetra trebala stići u ruke. Ista pošiljka je stigla i u prostorije Islamske zajednice sa sjedištem u Novom Pazaru u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime