Vučić: Stajemo sa kupovinom oružja

0

BEOGRAD – Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas dodatne reforme Vojske Srbije. Vučić je rekao da će Srbija stati sa kupovinom oružja i da će na pametan način razvijati kompletan sistem odbrane.

“Donijeli smo odluku, razgovarao sam s Vulinom i Mojsilovićem, mi ćemo ići na dodatne reforme naše vojske, da je pravimo još mobilnijom, još bržom u sistemskom smislu, ali ne u smislu kupovine oružja kao što naši ljudi misle, naprotiv, čak ćemo stati s kupovinom oružja”, rekao je on na konferenciji za novinare nakon razgovora sa bjeloruskim predsjednikom Aleksandrom Lukašenkom.

Vučić je rekao da će Srbija na pametan način razvijati sistem odbrane, kako bi bila mnogo snažnija nego danas.

“Od Bjelorusije po tom pitanju možemo da naučimo mnogo toga”, rekao je on.

Komentarišući vojsku, Lukašenko je rekao da Bjelorusija ima veliko iskustvo u mnogim oblastima, a posebno u oblasti vojske i bezbjednosti, pošto je ta zemlja proglašena za zemlju broj jedan po pitanju bezbjednosti.

“Slažem se sa Vučićem da je vojska potreba, mobilna, jaka koja može da djeluje. Rekao sam to svojevremeno i Miloševiću i predsjednicima koji su bili poslije njega. Vi ste danas napokon počeli da radite na svojoj vojsci”, naveo je Lukašenko.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime