Čubrilović: Srpska posvećena zaštiti ljudskih prava

0
BANJALUKA – Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović naglasio je da su Srpska i njene institucije posvećene zaštiti elementarnih ljudskih prava i sloboda svih njenih građana u skladu sa zakonima, Ustavom i najvišim međunarodnim standardima, konvencijama i Deklaracijom UN.

“Zaštita ljudskih prava i sloboda je u osnovi našeg ustavnog, pravnog i političkog sistema. Cilj je da institucije svakom čovjeku obezbijede ista prava. Narodna skupština Republike Srpske, kao najviša zakonodavna institucija, dala je ogroman doprinos uspostavljanju demokratskog sistema, vladavine prava i poštovanju najviših prava i sloboda svakog čovjeka u našem društvu”, istakao je Čubrilović povodom 10. decembra, Međunarodnog dana ljudskih prava.

On je rekao da su ostvarivanje i zaštita ljudskih prava i sloboda svih, posebno najugroženijih kategorija i manjinskih zajednica, osnova svakog demokratskog, modernog i slobodnog društva, vladavine prava i pravne države, saopšteno je iz Narodne skupštine.

“Zaštita ljudskih prava je civilizacijska tekovina i neophodno je predano raditi na ispunjavanju svih načela o ljudskim pravima i slobodama”, naveo je Čubrilović.

Međunarodni dan ljudskih prava obilježava se 10. decembra, jer je tog dana 1948. godine potpisana Opšta deklaracija o ljudskim pravima kojom je prvi put u istoriji priznato pravo svih ljudi na život, slobodu i bezbjednost bez ikakvih razlika.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime