Nešić predložio Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjedavajućem Savjeta ministara Zoranu Tegeltiji dostavljeno je ime još jednog kandidata iz DNS-a iz reda ostalih za poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice, a riječ o Mlađenu Božoviću, Crnogorcu iz Istočne Ilidže, saznaje Srna.

Ovaj prijedlog podnio je potpredsjednik DNS-a Nenad Nešić.

Prema saznanjima Srne, Božović ima punu podršku značajnog broja visokih funkcionera i članstva DNS-a.

Predsjedništvo DNS-a je 9. decembra predložilo Draška Aćimovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara iz reda ostalih, a protiv ovog prijedloga bilo je šest predsjednika regionalnih odbora u DNS-u, od ukupno devet.

Takođe, i veliki broj predsjednika opštinskih i gradskih odbora DNS-a se protivilo imenovanju Aćimovića, bivšeg potpredsjednika SDP-a i bivšeg savjetnika Petra Đokića na tu funkciju.

Grupa članova Predsjedništva i Glavnog odbora DNS-a, predsjednika opštinskih odbora, članova organizacije mladih i organizacije žena ove stranke, napisali su dopis koji planiraju da pošalju predsjedniku stranke Marku Paviću u kojem traže da povuče kandidaturu Aćimovića.

U dopisu, koji je potpisalo više od 40 istaknutih članova DNS-a i u koji je uvid imao portal “Srpskainfo”, navedeno je da je riječ o nepromišljenoj i štetnoj odluci koja stranku može uvesti u još jedan raskol koji je već najavio dio najviših funkcionera DNS-a.

Nezadovoljni članovi DNS-a zaprijetili su Paviću da će napustiti stranku ukoliko njihovi zahtjevi ne budu uzeti u obzir i dali punu podršku potpredsjednicima stranke Darku Banjcu i Nenadu Nešiću, te članu Predsjedništva DNS-a Slavku Gligoriću.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime