Gutanje žabe

0

BANJALUKA – U Savjetu ministara nedostaju ministar za izbjeglice i raseljena lica i zamjenik ministra bezbjednosti BiH. Obje pozicije u raspodjeli kolača vlasti pripale su Republici Srpskoj. Ne DNS i SP, nego Republici Srpskoj, ako ćemo da govorimo riječnikom reprezentacije.

Od ključnih bezbjednosnih agecija BiH, Srbima je i ovaj put pripala SIPA. Nakon što nije uspjelo imenovanje Perice Stanića, Darko Ćulum je stavljen na beskonačno čekanje, sve dok SNSD ne proguta žabu zvanu Osman Mehmedagić Osmica na čelu OBA. To je isti onaj Osmica kome je u Srpskoj poništena fakultetska diploma, isti onaj Osmica koji je bio „desna ruka Alije Izetbegovića“, onaj Osmica koji vodi OBA „koja je neprijateljska prema Republici Srpskoj“ jer prisluškuje njene zvaničnike i policiji ne da potrebne informacije.

Drugarice i drugovi u srpskoj reprezentaciji, možete ovaku politiku da nazivate ucjenom, neoosmanizmom ili unitarizmom, ali to ne umanuje činjenicu da ste kadrovski nadigrani u Sarajevu od strane Bakira Izetbegovića. Pošto ste velikodušno pristali na krnji Savjet ministara BiH, sada morate da čekate da vam SDA udijeli preostale funkcije, a njima se uopšte ne žuri, jer na njima već ima svoje ljude koji, prema nakaradnim zakonima, tu mogi da ostanu do kraja života. Ćuti i Dragan Čović, jer su i njega počastili s nekom foteljom, a ruku na srce, njemu je veći prioritet Vlada Federacije.

Međutim, ako je Fahrudin Radončić mogao da proguta Osmicu, možete i vi. Kažu da lider SBB sada prvog obavještajca zove bratom. Vjerujem da se vi nećete toliko zbližiti s Osmicom, možete ga zvati rođače, samo da se dokopate SIPA, jer trenutno RS nema gotovo nikakav uticaj na vojno-bezbjednosni sektor BiH.

Kada je riječ o nedostajućim članovima Savjeta ministara BiH, tu se žaba zove Senad Bratić, smijenjeni potpredsjednik Narodne skupštine Srpske. Vaše je političko pravo da uzvratite na isti način, da ga pokušate trampiti za mjesto potpredsjednika Federacije, ali ne zaboravite da Bratić nije smijenjen jer vas nema u federalnoj vlasti, nego zbog toga što je glasao za neprijateljsku Programsku deklaraciju SDA.

Nema razloga da se plašite reakcije opozicije; oni spavaju dubokim zimskim snom, ali bar poštujte stavove Narodne skupštine.

(Autor: Slobodan Popadić, Srpskainfo.com)

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime