Lov u mutnom

0

BANJALUКA – Кada na javnoj sceni započnu neki nelogični i nerazumni događaji sa skrivenim razlozima onda to nazivamo narodnim govorom „lov u mutnom“. Onaj koji je priredio pokušaj smjene načelnice Drvara Dušice Runić nanio je štetu građanima Drvara, prije svega,ali je pokušao nanijeti štetu i specijalnim vezama Republike Srpske i Srbije. Ako rukovodstvo Srbije i Republike Srpske pomaže građanima Drvara, otkud bilo kome pravo da odmaže i destabilizuje vlast u ovoj opštini pokušajem smjene načelnice.

Načelnici Runić, kadru SNSD-a, izglasali su nepovjerenje odbornici iz DNS-a, SP-a i SNS-a, uz podršku HDZ 1990. Ovdje logike nema, ali tamo gdje nema logike ima ličnih i grupnih interesa i mešetara raznih vrsta koji imaju uticaj i moć samo zato što su koalicioni partneri SNSD-a, ali su uvijek spremni „zabiti nož u leđa“ tom istom SNSD-u samo kad im se ukaže prilika i kada imaju interes. Da stvar bude još gora i odbornici SNS-a, koji nosi naziv kao i Vučićeva stranka, bili su protiv načelnice iz SNSD-a u vrijeme kada predsjednici, SNSD-a, Milorad Dodik i SNS-a Aleksandar Vučić, zajedno rade na pomoći opštini Drvar. Da pomenemo i konstruktivan stav HDZ-a BiH i Dragana Čovića koji su podržavali načelnicu i svojim djelovanjem nisu nigdje otežali realizaciju pomoći koju je Drvar dobio od Srbije.

Кolika je „glad“ za ličnim interesom i spremnost da se moć, dobijena od drugih, zloupotrijebi protiv istih tih drugih, svjedoči i odluka Centralne izborne komisije BiH koja se izjasnila da je smjena načelnice Drvara bila nelegalna, odnosno protivzakonita. Naime, prema članu 11.Zakona o izboru, prestanku mandata, opozivu i zamjeni načelnika opština Federacije BiH, opoziv nije moguć u godini održavanja lokalnih izbora. Načelnica Drvara ostaje da vrši svoj mandat, ostaje i bruka onih koji su pokušali da njenom smjenom destabilizuju vlast u Drvaru, ali ostaju i pitanja. Može li vladajuća koalicija u Republici Srpskoj ovako funkcionisati? Može li neko, ko je pripadnik koalicije, dobije mandat i moć pristankom SNSD-a, a da potom na lokalnom nivou radi protiv istog tog SNSD-a? Zdrava logika nam nalaže da se ne može tako raditi i ovaj problem se treba pod hitno riješiti da se bruka više ne ponavlja.Onaj ko „lovi u mutnom“ zaslužuje da ga i „mutna voda“, pod hitno, odnese sa funkcije.

Piše: Radomir Nešković

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime