Predsjednik Standarda optužio bivšeg trenera Zvezde da je UZIMAO NOVAC

0
epa05644063 Standard Liege's Serbian head coach Aleksandar Jankovic during the press conference held in Vigo, Galicia, Spain on 23 November 2016 on the eve of the Europa League match against Celta Vigo. EPA/SALVADOR SAS

BRISEL – Predsjednik belgijskog Standarda Bruno Venanci podnio je tužbu protiv bivšeg sportskog direktora ovog kluba Olivija Renarda i bivšeg trenera Aleksandra Jankovića, prenose belgijski mediji.

U tužbi se navodi da su Janković i Renard izveli finansijsku prevaru tokom nekoliko transfera fudbalera  u Standard.Venanci optužuje i menadžera Dejana Veljkovića, koji je već jednom hapšen zbog skandala u belgijskom fudbalu u koji je upleten, a kao jedan od učesnika pominje se i proslavljeni reprezentativac Mateja Kežman.

Belgijanci navode da je Venanci postao svjestan prevare poslije ispitivanja Veljkovića za “operaciju nula”. Dobio je uvid u brojna dokumenta o transferima Standarda iz perioda od 2016. do 2018. godine, gdje su mnogi skupo plaćeni ugovori za poslove skauta.

Navodno je kroz fiktivne ugovore za skautiranje, Veljković plaćao igračima i trenerima dio zarade na crno i podijelio skrivene provizije onima koji su učestvovali u transferima poput Gojka Cimirota, Filipa Mladenovića i Miloša Kosanovića. Navodno je Janković prilikom ovih malverzacija zaradio 250.000 evra, Veljković 170.000, a Renard 20 hiljada evra.

Janković je za belgijske medije istakao da nema informaciju da je tužen i da će odgovoriti na optužbe kada bude dobio zvaničnu tužbu.

– Prvi put čujem. Sa Standardom sam imao dobar odnos. Što se tiče transfera Kosanovića, Cimirota i Mladenovića, prvi je obavljen prije nego što sam postao trener, drugi je došao kada sam ja otišao, a u slučaju Mladenovića svi znaju da nisam žurio da dođe u Standard. Moje ime se spominje kada je nešto opasno i pogrešno. Ako postoji zvanična tužba, odgovoriću, ali trenutno ne mogu ništa drugo da kažem, rekao je nekadašnji trener Crvene zvezde.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime