Čubrilović: Posebna sjednica najvjerovatnije u ponedjeljak

0

BANJALUKA – Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas u Banjaluci da bi posebna sjednica Parlamenta Srpske o Ustavnom sudu BiH trebalo da bude održana u ponedjeljak, 17. februara.

Na pitanje šta Parlament Srpske može da uradi ukoliko srpske sudije u Ustavnom sudu BiH odbiju da se povuku iz tog suda, Čubrilović je rekao da “može da kaže samo ono što će biti”, dodavši da je za sutra zakazana sjednica Кolegijuma Narodne skupštine po zahtjevu predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović za održavanje posebne sjednice republičkog Parlamenta.

– Moj prijedlog će biti da se ona održi u ponedjeljak, 17. februara. Poslije sjednice Кolegijuma moći ćemo precizno da govorimo o vremenu i datumu održavanja posebne sjednice Narodne skupštine s obzirom da ima još posla da se uradi – rekao je Čubrilović.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je juče da su najviši zvaničnici Srpske jednoglasno zaključili da predstavnici Srpske u institucijama BiH obustave rad na odlučivanju o bilo kojem pitanju iz nadležnosti organa BiH dok ne bude usvojen zakon o Ustavnom sudu BiH u čijem sastavu ne bi bilo stranih sudija.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime