UHAPŠENI, PA PUŠTENI Svi privedeni u policijskoj akciji „Maglić“ brane se SA SLOBODE

0

TREBINJE – Okružno Tužilaštvo u Trebinju nije zatražio pritvor ni za jednu od 10 osoba koje su predate ovom tužilaštvu nakon hapšenja u srijedu u policijskoj akciji „Maglić“.

– Nije bilo zakonskih osnova za određivanje pritvora. Postupak se nastavlja – rekao je za Srpskainfo portparol Tužilaštva Srđan Vukanović.

U trebinjskom Okružnom tužilaštvu od srijede su trajala saslušanja osumnjičenih za krivična djela zlouopotrebe službenog položaja i ovlaštenja i nedozvoljenja proizvodnja i promet oružja i ekplozivnih materija, a saslušan je i zamjenik direktora KPZ Foča Sreten Matović.

U okviru operativne akcije „Maglić“ u srijedu je uhapšeno 12 osoba.
Iz MUP RS je tada saopšteno da je pretreseno 28 lokacija na području Banjaluke, Prijedora, Gradiške, Doboja, Foče, Istočnog Sarajeva i Trebinja, te u kazneno-popravnim zavodima Foča i Trebinje, na čemu su bili angažovani pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije MUP Srpske.

U preteresima je pronađena veća količina novca, oružja, municije i drugih predmeta koji se mogu dovesti u vezi sa krivičnim djelima.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime