Muškarac iz BiH osumnjičen za ubistvo maloljetnice, prijeti mu do 15 godina

0

ZAGREB – Muškarca koji je priveden nakon što je u zagrebačkom naselju Sopot u subotu pronađeno tijelo mrtve maloljetnice, policija u Zagrebu je prijavila zbog korištenja narkotika i nepružanje pomoći.

Riječ je o 30-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine za kojeg je zagrebačka policija ssaopštila da je uhapšen i prijavljen u istrazi provedenoj u koordinaciji s Upravom policije i nadležnim županijskim državnim tužilaštvom.

Osumnjičeni je nakon saslušanja predat pritvorskom nadzorniku, a krivična prijava je dostavljena nadležnom županijskom državnom tužilaštvu, kažu u zagrebačkoj policiji.

Dodaju da se kriminalističko istraživanje nastavlja u cilju utvrđivanja svih relevantnih okolnosti ovog krivičnih djela.

Tijelo djevojke pronađeno je u subotu oko 7:20 sati u novozagrebačkom naselju Sopot u Zemljakovoj ulici, na ulazu u podrum zgrade. Nakon obavljenog uviđaja, tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu.

Prema pisanju medija, tijelo djevojke zamotano u tepih pronašli su stanari koji su obavijestili policiju.

Ako se Radoju R. i sudskim putem dokaže krivica, prijeti mu i do 15 godina zatvora.

Tragična smrt srednjoškolke za kojom se tragalo od 26. januara šokirala je javnost.

Hrvatski mediji pišu da je nesretna djevojka dobar dio djetinjstva provela po domovima, iz kojih je bježala.

Porodica je 16-godišnjakinju pokušavala na sve moguće načine izvesti na pravi put. Kontrolisali su ju i putem društvenih mreža, na kojima je pronalazila pogrešan oblik zabave, ali svaki njihov potez je bio uzaludan.

U Radoji je srednjoškolka pronašla povjerenje i dobro društvo te je često svraćala u stan u Sopotu u kojem je ostao živjeti nakon smrti vlasnika.

(Klix, Dnevni avaz)

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime