Kon: U Srbiji tri smrtna slučaja od virusa korona

0

BEOGRAD – Epidemiolog Predrag Kon saopštio je danas da su u posljednja 24 sata u Srbiji potvrđena još 44 slučaja zaraženih virusom korona, a ukupan broj je 785.

Kon je saopštio da imamo i tri nova smrtna slučaja, pa je ukupno 16 preminulih.

Kako je rekao, u KC Vojvodine, preminula je žena 1939. godište, koja je bolovala od hronične opstrukcije pluća i hipertenzije, preminuli pacijent 1974. godine bio je kardiološki pacijent, dijabetes i bolest bubrega, dok je pacijent koji je preminuo u KBC “Dragiša Mišović”, bolovao od dijabetesa i hipertenzije.

Kon je, na pres konferenciji, rekao da je u posljednja 24 sata ukupno testirano 622 ljudi, od kojih je 44 bilo pozitivno, a da je ukupan broj testiranih do sada 3.084.

Prema podacima do 12 sati, ukupno je 540 hospitalizovanih osoba, i još 33 na Sajmu.

Na Infektivnoj Klinici KCS je 24 pacijenta, na Infektivnoj klinici KC Niš osam, KC Vojvodine 42, KC Kragujevac 28, KBC “Dragiša Mišović” 191, na Pulmologiji KCS 46, u staroj zgradi hirurgije u KC Niš 19, na niškoj pulmologiji osam, a u KBC 174.

Ukupno su 62 pacijenta na respiratorima – 11 na Infektivnoj klinici KCS, tri u KC Niš, četiri u KC Vojvodina, osam u KC Kragujevac, u “Mišoviću” 14, na pulmologiji KCS šest, u staroj zgradi hirurgije na KC Niš 11 i u KBC Zemun pet.

“Primećuje se da je opao broj pozitivnih, u odnosu na poslednja dva dana, što ni u kom slučaju ne može da bude loše, ali ne smemo ni da se zavaravamo, ovo je možda samo jedan kratak predah”, rekao je Kon.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime