Pomoć koju je dobila Srpska – izraz velikog prijateljstva

0

BANJALUKA – Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da Republika Srpska doživljava kao izraz velikog prijateljstva medicinsku pomoć koju je dobila od Mađarske, a koja će joj poslužiti u borbi protiv virusa korona.

“Ovo je važan dan za Srpsku, jer imamo posjetu dragog i važnog gosta koji nam je donio pomoć. Zahvalni smo ministru inostranih poslova Mađarske Peteru Sijartu i premijeru ove zemlje Viktoru Orbanu za ovu pomoć. Orban uspješno vodi svoju zemlju, smatramo ga velikim liderom koji zna kako da država bude uspješna i njegovo vođstvo nam je primjer”, rekao je novinarima Dodik nakon sastanka sa ministrom spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peterom Sijartom.

On je istakao da nema otvorenih pitanja sa Mađarskom.

On je dodao da se Srpska treba ugledati na Mađarsku i njene napore po pitanju migranata, nataliteta i mnogih drugih.

Sijart je nakon sastanka istakao da mu je čast što je imao priliku da danas dođe u Banjaluku i sastane se sa delgacijom Srpske.

“Svojom posjetom sam želio da izrazim poštovanje koje Mađarska ukazuje Srpskoj i njenim građanima. Potpuno nam je jasno da i ova regija, dakle regija Zapadnog Balkana stoji pred velikim izazovima kao i Centralna Evropa”,  istakao je Sijart.

On je dodao da je i Mađarska, takođe, ranije dobila pomoć od prijatelja i da znaju koliko je pomoć važna.

“Pošto ste vi naši prijatelji, kada ste nam se obratili za pomoć, bilo je potpuno evidentno da ćemo vam je pružiti. Nadamo se da će zaposleni u vašem zdravstvenom sistemu uspješno koristiti zaštitnu opremu koju smo danas donijeli. Možete da računate na nas u svakom momentu. Bićemo vam od pomoći u svemu u čemu možemo”, istakao je Sijart.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime