ŠTIMCA BRUTALNO NAPAO SIN Porodično nasilje u kući bivšeg fudbalera Hrvatske

0

SPLIT – Luka Štimac, sin poznatog bivšeg hrvatskog fudbalera i trenera Igora Štimca, prijavljen je policiji za porodično nasilje i remećenje javnog reda i mira.

Nakon privođenja u policiju u četvrtak naveče bio je toliko pijan da nije mogao razgovjetno reći šta se dogodilo.

Kako saznaje Slobodna Dalmacija malo iza 19 sati došlo je do svađe između sina i oca da bi u nekom trenutku pijani mladić napao i sestru.

Prvo je vikao na oca ispred zgrade i na stepeništu zgrade na peiferiji grada. Kada je situacija eskalirala, počeo je fizički nasrtati na njega i udarati ga rukama gdje god je stigao.

Pokušavajući smiriti situaciju, njegova sestra je izašla vani nakon čega dolazi do situacije u kojoj se i nasilni mladić povrijedio.

Naime, pokušao je preskočiti ogradu terase, ali kako je bio pod uticajem alkohola pao je i povrijedio se.

Prilikom toga nastavio je s vikanjem i galamom i pokušajima prelaska ograde. Kada ga je sestra ponovno pokušala smiriti udario je i nju. Svemu su svjedočili susjedi ne usuđujući se miješati u situaciju, ali su pozvali policiju.

Nakon dolaska policije odveden je na Hitnu pomoć gdje je utvrđeno da ima teške tjelesne povrede, frakturu potkoljenice i ručnog zgloba. Sestra mu i otac nisu trebali ljekarsku pomoć.

Zapisnik su napravili službenici Druge policjiske stanice Split koji su podnijeli i optužni prijedlog protiv mladića u kojem su navedena dva prekršaja. Nakon što se otrijeznio u petak ujutro priveden je na Prekršajni sud u Splitu.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime