TIODOROVIĆ: Ako u narednih 10 dana ne bude zaraženih epidemija je završena

0

BEOGRAD – Situacija u Vranju i Leskovcu nesigurna je, ali pod kontrolom, izjavio je u četvrtak profesor Branislav Tiodorović poslije sjednice gradskog kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19, kojom je predsjedavao ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar.

Rekao je da je u ovom trenutku najvažnije obratiti pažnju na velike radne organizacije, uz povećanu kontrolu, prenosi Telegraf.

– U ovom trenutku, nemamo teško oboljele. Zaražene osobe su sa srednjom kliničkom slikom i ukoliko bude neophodno, one će biti upućene u Klinički cenatar u Nišu – naveo je Tiodorović.

On je apelovao na građane da koriste zaštitne maske i dodao da ako u narednih desetak dana ne bude novozaraženih, moći će da se kaže da je epidemija uspješno zavrsena, navodi se u saopštenju na sajtu Grada Vranja.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković je rekao da su na sjednici Kriznog štaba donijete određene smjernice u cilju sprečavanja daljeg širenja zaraze, a jedna od njih je pojačani nadzor u kolektivima i svim zatvorenim prostorima, koji će se sprovoditi preko lokalnog Kriznog štaba.

– Svi radnici izolovanog žarišta u fabrici namještaja su uzorkovani i pod opservacijom. Nadam se da ćemo u narednom periodu širenje virusa staviti pod kontrolu – rekao je gradonačelnik.

Doktorka Darija Kisić Tepavčević je istakla da je epidemiološka situacija na području cijele zemlje sa tendencijom pada učestalosti oboljevanja.

– Ono što treba da se istakne jeste da se u Vranju i Leskovcu odmah adekvatno reagovalo i da je obustavljen rad u fabrikama u kojima je došlo do širenja infekcije – istakla je Kisić Tepavčevićeva.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime