KONAČNA ODLUKA Nema nastavka, ni šampiona ABA lige

0

Regionalna košarkaška ABA liga se neće nastaviti, niti će biti proglašen šampion odluka je nakon video sastanka čelnika takmičenja i klubova.

Nakon odluke košarkaške Evrolige da suspenduje i poništi sezonu, isti potez povuklo je i regionalno takmičenje i to većinom glasova.

Za nastavak takmičenja bila su samo tri kluba: Partizan, Budućnost i Mornar, a svi ostali (Crvena zvezda, FMP, Mega Bemaks, Cedevita Olimpija, Krka, Zadar, Primorska, Cibona, Igokea) bili su protiv. Bilo je na sastanku mnogo svađe, sporenja, teških riječi a na kraju je ipak donijeta odluka o kraju. Takođe neće biti ispadanja,a liga će se proširiti na 14 klubova.

Glavni razlog za prekid je izostanak takmičarskog motiva jer će u Evroligi i Evrokupu igrati iste ekipe kao i tokom protekle sezone, pa nastavak borbe u ABA ligi ne donosi ništa osim prestiža. Takođe problem je i činjenica da je većina američkih košaraša u svojoj zemlji pa bi i oni imali problema oko povratka i nastavka trenažnog procesa

U takvim uslovima nastavak takmičenja bi finansijski ugrozio klubove od kojih su mnogi već morali da raskinu ugovore sa igračima kako bi opstali. Tako je Cedevita Olimpija već raspustila veći dio tima, kao i Primorska.

Na početku sastanka postignut je dogovor o usklađivanju osnivačkog akta sa trenutnim stanjem klubova.

Klubovi su usvojili prenos prava: MZT je prenio prava na Primorsku, Metalac na FMP, a Cedevita Zagreb na Mornar. Ranije je još Cedevita Olimpija preuzela vlasnički dio Olimpije.

Suspenzija sezone znači i da neće biti ispadanja iz regionalnog takmičenja, dok se spekuliše da bi ABA liga mogla da se proširi za još dva mjesta koja će popuniti timovi iz ABA 2.

Jeremić u Mornaru

Iako je sezona prekinuta Mornar iz Bara je nastavio da jača svoje redove . Tako je novi član ovog kluba postao Marka Jeremić dosadašnji član FMP Železnika. Očito je da će predstavnik Crne Gore imati.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime