Nošenje zaštitnih maski na otvorenom od sutra nije obavezno u FBiH

0

SARAJEVO – Naredbom Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, koja stupa na snagu sutra, nošenje maski na otvorenom javnom prostoru nije obavezno, ukoliko je moguće držati razmak od dva metra, dok je nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru obavezno.

Uz nošenje maske, pridržavanje fizičke distance, učestalo pranje i dezinfekciju ruku, dezinfekciju površina i predmeta koji se često koriste možemo zaštititi sebe i druge i spriječiti povećanje broja oboljelih, poručuju iz Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo, u posljednja 24 časa u FBiH testirano je 549 uzoraka, a potvrđeno osam novih slučajeva korona virusa. Novi slučajevi registrovani  su u Zeničko-dobojskom kantonu, u Tešnju.

Na području FBiH do sada je ukupno testirano 37.017 uzoraka, a COVID-19 potvrđen je kod 1079 osoba. Zaključno sa današnjim danom, oporavila su se 942 pacijenta, tri pacijenta oporavila su se u protekla 24 sata. Trenutno je aktivno 98 slučajeva – oboljelih od COVID-19 u FBiH. Do sada je u FBiH zabilježeno ukupno 39 smrtnih slučajeva.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime