Dajak pristanište biće na tri lokacije u Banjaluci

0

BANJALUKA – Izgradnju pristaništa za dajak čamce odložila je epidemija izazvana korona virusom, ali Grad nije odustao od ovih planova, poručio je juče gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

– Dajak je jedan od simbola našeg grada, a vožnju dajakom na Vrbasu vole i Banjalučani i svi gosti koji dođu u naš grad. Nadamo se da ćemo uskoro imati izgrađeno pristanište, a slični objekti su planirani i u Srpskim Toplicama kod starog mosta, te kod budućeg velikog mosta u centru grada – rekao je Radojičić prilikom posjete “Dajak klubu”.

„Dajak klub“  ozvaničio je početak sezone i decenije rada ovog kluba.

Andrej Zamolo iz „Dajak kluba“ je zahvalio svima koji su pomogli rad kluba u proteklih deset godina i izrazio nadu da će i naredna decenija u životu „Dajak kluba“ biti još uspješnijja.

-U proteklih deset godina koliko postoji naš klub, dali smo sve od sebe da stvorimo prepoznatljivu banjalučku priču kada je pitanju dajak. Naš cilj je da što prije riješimo pitanje prostorija za klub – kazao je Zamolo i dodao da će i ove godine biti održane trke dajak čamaca na Vrbasu, ali da škole dajakaštva neće biti, zbog aktulne epidemiološke situacije.

Zoran Sanković iz Turističke organizacije grada, naglasio je da trke dajak čamaca traju u Banjaluci još od pedesetih godina prošlog vijeka i da je dajak veliki turistički potencijal našeg grada.

-Iz godine u godinu, na Vrbasu imamo sve više dajak čamaca i to može samo da nas raduje, jer se nastavlja lijepa tradicija. Vožnja dajak čamcem je posebna atrakcija za sve turiste, jer mogu da dožive grad na drugačiji način, iz perspektive Vrbasa – zaključio je Sanković.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime