BROJKE RASTU Virus potvrđen kod još 103 osobe u Republici Srpskoj

0

BANJALUKA – Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 543 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 103 osobe u Republici Srpskoj.

Radi se o 58 muških i 45 ženskih osoba, od kojih je 19 mlađe, 76 srednje i osam osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 31 osoba je iz Bijeljine, 16 iz Banjaluke, 11 iz Višegrada, pet iz Zvornika, po četiri iz Rogatice i Istočnog Novog Sarajeva, po tri iz Ljubinja, Ugljevika, Vlasenice, Trebinja, Pala i Mrkonjić Grada, po dvije iz Teslića, Istočnog Sarajeva i Doboja i po jedna iz Šamca, Bratunca, Šekovića, Prijedora, Čelinca, Derventa, Foče i Lopara.

Većina novozaraženih je sa područja istočnog dijela Republike Srpske, od čega je najveći broj iz Bijeljine i Višegrada.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 2.554 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 126 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske poziva sve građane da se strogo pridržavaju svih preporučenih mjera kao što su nošenje maski, održavanje fizičke distance, dezinfekcija ruku i prostora te izbjegavanje većih okupljanja kako u zatvorenom, tako i na otvorenom prostoru.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.360 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 38.554 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 125, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 36, a u opštim bolnicama 89.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2.067 osoba, a nadzor je završen kod 38.042 osobe.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime