Sutra sahrana Isidore Bjelice u Aleji zaslužnih građana

0

BEOGRAD – Srpska književnica Isidora Bjelica biće sahranjena sutra u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Sahrana je planirana za 16.00 časova, a prethodno će u 12.00 časova biti održana komemoracija u maloj sali Centra “Sava”.

– Borba moje majke je trajala skoro osam godina, a posljednjih mjeseci bilo je strašno teško. Isidora se borila za svaki dah i jednostavno nas je napustila u Bolnici Sveti Sava – rekao je njen sin Lav Pajkić za TV Pink.

Isidora Bjelica je preminula u srijedu, 5. avgusta, u 52. godini, nakon višegodišnje teške bolesti i borbe sa kancerom jajnika.

Rođena je 10. decembra 1967. godine u Sarajevu gdje je i završila gimnaziju, a Fakultet dramskih umetnosti, odsjek dramaturgija, završila je u Beogradu, gdje je i magistrirala.

Bjelica je objavila više od šezdeset knjiga, pedeset pod svojim imenom, a petnaest pod pseudonimom. Pisala je romane i pozorišne komade. Režirala je i film “Dorćol-Menhetn”, dok je u pozorištu režirala “Sarajku u Beogradu” i komediju bivšeg supruga Nebojše Pajkića “Marhatana”.

Dobitnik je dva Beogradska pobednika za književnost, dva Zlatna bestselera, Samsungove nagrade za kulturu, nagrada Gala pisac TV Politike 2002, Najvoljenije žene 21. veka, Karić nagrade za publicistiku i nagrade “Dragiša Kašiković” za publicistiku, nagrade za književnost studenata Sorbone i mnogih drugih priznanja za brojne humanitarne angažmane.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime