VULIN: Aka Oluja nije etničko čišćenje, šta onda slavite u Kninu

0

BEOGRAD – Ako ”Oluja” nije bila etničko čišćenje, šta Hrvatska tačno slavi u Kninu očišćenom od Srba?

Ovo pitanje postavio je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i istakao da nije dovoljno naći Srbina koji učestvuje u proslavi protjerivanja njegovog naroda, da bi “Oluja” postala legitimna i bezgrešna.

– Nije (Boris) Milošević dovučen u Knin da bi Srbima bilo bolje, već da bi hrvatski političari mogli da ga koriste kao argument za napade na Srbiju i dokaz da su Srbi razjedinjeni – istakao je Vulin u saopštenju odgovarajući hrvatskom ministru spoljnih i evropskih poslova Gordanu Grliću Radmanu.

Radman je juče izjavio da je “netačna tvrdnja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da je operacija hrvatske vojske i policije ”Oluja” bila najveće etničko čišćenje u Evropi poslije Drugog svjetskog rata, te da se Vučić miješa u unutrašnja politička pitanja Hrvatske”.

– Nije dovoljno spustiti cvijet na jedno od mjesta ubijanja Srba, a reći da je protjerivanje 250.000 i ubijanje 2.000 Srba u ”Oluji” čin milosrđa, nije dovoljno pričati o kaznama za zločine, a od (Ante) Gotovine praviti heroja, nije dovoljno napasti Vučića da bi laž postala istina – naglasio je ministar Vulin.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime