Krivokapić: Definisana platforma za pregovore sa partnerima

0

PODGORICA – Lideri stranaka iz Demokratskog fronta dali su saglasnost nosiocu izborne liste koalicije “Za budućnost Crne Gore” Zdravku Krivokapiću da počne razgovore o formiranju buduće vlasti sa kolegama iz dva saveza “Mir je naša nacija” i “Crno na bijelo”, pišu podgoričke “Vijesti”.

Krivokapić se juče sastao sa Andrijom Mandićem, Milanom Kneževićem i Nebojšom Medojevićem, razgovarao je i sa predsjednikom Socijalističke narodne partije Vladimirom Jokovićem, a očekuje se i početak pregovora sa Aleksom Bečićem (Mir je naša nacija) i Dritanom Abazovićem (Crno na bijelo) o formiranju nove vlasti.

Iz Krivokapićevog tima “Vijestima” je saopšteno da je sa liderima koalicije “Za budućnost Crne Gore” održao sastanak na kome je definisan pregovarački tim i ustanovljena platforma na osnovu koje će se pregovarati sa koalicionim partnerima iz ostale dvije pobjedničke koalicije.

“Svi učesnici razgovora su uvjereni da će pregovori početi uskoro i uspješno se okončati, u skladu sa očekivanjima građana Crne Gore”, saopšteno je iz Krivokapićevog tima.

Medojević je za televiziju N1 rekao da je sada najvažnije formirati snažnu vladu koja ima jaku političku volju, te izrazio nadu da će albanske i bošnjačke stranke ući u novu vladu.

“Razgovori koje smo imali ukazuju da je to veoma realno”, naveo je Medojević i dodao da stavovi koje on iznosi nisu uslov za formiranje nove vlasti.

Govoreći u kontekstu borbe protiv kriminala i korupcije, Medojević je nagovijestio da očekuje da bude dio novih institucija.

“Ukoliko budem vodio neku liniju za borbu protiv organizovanog kriminala, mediji će biti moji saveznici”, rekao je on.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime