KRV SRPSKIH JUNAKA SE NE PRODAJE NI ZA ŠTA: SNAŽNA PORUKA PUKOVNIKA VOJINA UBIPARIPA, KOMANDANTA KOTORVAROŠKE BRIGADE VRS, POVODOM DEŠAVANJA NA MEOKRNJU

0

BEOGRAD, 16. SEPTEMBRA  – Ratni komandant Kotorvaroške brigade Vojske Republike Srpske pukovnik Vojin Ubiparip pozvao je danas Miladina Savanovića, predsjednika Boračke organizacije u Kotor Varošu da podnese ostavku na tu poziciju zbog njegovih izjava nakon parastosa poginulim srpskim borcima na koti Meokrnje na Vlašiću.

“Nedopustivo je da se amnestiraju od odgovornosti muslimanski fanatici, koji su ratnim zastavama, neljudskim i necivilizovanim ponašanjem, kao i otvorenim prijetnjama pokušali da oskrnave parastos našim palim junacima”, rekao je Ubiparip.

On je dodao da je u posjedu izjava, audio i video materijala, koji jasno govore u kakvoj je atmosferi taj vjerski obred prošao.

“Sramno je da čovjek koji je na čelu Boračke organizacije u Kotor Varošu tvrdi u pojedinim medijima da nikakvih provokacija nije bilo. Za njega, očigledno, provokacija nisu  ni prijetnje okupljenima na parastosu da će svi biti pobijeni, a što su svojim izjavama potvrdili prisutni na parastosu”, istakao je Ubiparip.

“Ne želim da ulazim u razloge ovakvog Savanovićevog ponašanja niti u kalkulacije da se slučaj na Meokrnju pokušava zataškati zbog muslimanskih glasova na narednim lokalnim izborima, ali jasno poručujem da se sa tragedijom poginulih srpskih junaka i njihovih porodica niko ne smije poigravati”, upozorio je Ubiparip.

Ubiparip je istakao da mu nije jasno da predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske general Milomir Savčić osuđuje ponašanje okupljenih Bošnjaka na Meokrnju, a da Savanović tvrdi da je sve prošlo bez incidenata.

“Gotovo sva udruženja proistekla iz Odbrambeno-otadžbinskog rata osudila su neljudski akt Bošnjaka na Meokrnju i jasno je da u cijeloj ovoj priči nešto ne štima”, rekao je Ubiparip.

On je borcima sa područja opštine Kotor Varoš poručio da budu dostajanstveni, kakvi su bili i u ratu i da pamte i poštuju herojsku borbu srpskih junaka na vlašićkom i ostalim ratištima na kojima su krv proljevali za slobodu Republike Srpske. (srna-rts)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime