Gašić: Tražimo način kako da opstane turizam u uslovima pandemije

0

BANJALUKA – Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić rekla je da je turizam jedna od grana privrede koja je najviše pogođena pandemijom korona virusa.

Srpska se suočava sa velikim manjkom stranih turista, međutim tražimo alternativne načine i mogućnosti, kako da podržimo naš turizam i opstanemo u ovim uslovima – rekla je Gašićeva, piše Srna.

Ona je dodala da je cilj da se pronađu načini kako da se kriza prevaziđe i koji su to obrasci ponašanja kada je riječ o turistima.

– Cilj je da se Srpska učini sigurnim okruženjem za sve buduće turiste. Ne znamo šta nas očekuje u budućnosti. Nadamo se da će se situacija stabilizovati, ali ako se to ne desi želimo biti spremni – rekla je Gašićeva novinarima.

Direktor Turističke organizacije Banjaluka Irena Radojević kaže da je turizam u Banjaluci pretrpio veliki udar, jer je smanjen broj dolazaka turista.

– Ali, na sve načine se borimo da Banjaluku prikažemo u regionu i Evropi kao jednu od destinacija koje su bile i ostale poželjne – rekla je Radojevićeva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime