Markov trg blokiran i dan poslije oružanog napada

0

ZAGREB – Dan nakon pucnjave u kojoj je teško povrijeđen jedan policajac, a napadač izvršio samoubistvo, zagrebački Markov trg, gdje se nalaze Vlada, Sabor i Ustavni sud, jutros je blokiran.

Na Trgu je policija sa službenim psima, kontrolišu se sva vozila koja se kreću ka tom prostoru.

Postavljene blokade onemogućavaju pristup građanima i turistima na Trg, a pristup je dozvoljen samo onima koji rade u Vladi ili parlamentu, piše zagrebački portal Index.

Generalni direktor policije Nikola Milina rekao je jutros gostujući na hrvatskom radiju da su u kući napadača Danijela Bezuka, kod Kutine, našli veću količinu oružja i municije.

Na pitanje radi li se o legalnom oružju, Milina je odgovorio kako se radi o oružju koje ne može imati u leglanom posjedu.

Dodao je i kako su kod napadača pronađena dva oružja, dugo kojim je pucao na policajca i po zgradi Vlade te kratko oružje kojim je počinio samoubistvo.

Ranjeni 31-godišnji policajac Oskar Fiuri i dalje je na bolnici, a njegovo stanje je stabilno, potvrdio je Milina.

Motivi jučrašnje pucnjave se utvrduju, a u medijima se nagađa da li je meta možda bio policajac u kojeg je Bezuk pucao ili sama zgrada Vlade.

Za sada je izvjesno da je napadač volio oružje, da je slušao pjesme Marka Perkovića Tompsona, Miroslava Škore i Mate Mirka Kovača.

A u međuvremenu sa njegovog Facebook profila nestao je post koji je ukazivao na to da gaji mržnju prema Srbima i da bi ih rado “skidao snajperom”, kao i fotografije s obilježjima HOS-a nastale prije Tompsonovog koncerta u Glini.

Ujak napadača ispričao je da je njegov sestrić nije bio agresivan ni pokvaren i da ima još dva brata.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime